Nyckeln till frihet

Ditt liv, här och nu, är det bara en språngbräda in i framtiden där lycka och framgång finns?

Under många år tog jag min flykt in i fantasins värld. I stunder av olust drömde jag om en framtid där allt skulle ordna sig, jag målade upp fantastiska bilder som var så naturliga att jag med hela kroppen kunde känna och uppleva att jag var där. Mina tankar blev ljusa och jag fick en känsla av lycka.

Men lika lätt som jag kunde måla upp en framtid full av hopp så hade jag också förmågan att se en framtid som inte var lika ljus. Jag upplevde då en stark olust. Det var tankar av tvivel, blandat med rädsla och oro. Tankar som hämtade kraft från mitt förflutna.

För mig är det viktigt att ha ett mål, en riktning. Ett mål som för mig är viktigt och som betyder något. En längtan till något fint och värdefullt för mig som person, för min familj, för mina vänner, för oss alla.

Jag försöker varje dag att lära mig något nytt. Jag bär min längtan men jag vet också att det är här och nu som jag lever, morgondagen har jag ingen aning om.

När jag ser in framtiden med en börda från det förflutna så kommer jag ständigt att brottas med tvivel och olust. Den enda platsen där verklig förändring kan komma till stånd och där det förflutna kan kan upplösas är i nuet.

Nyckeln till frihet.