Förändringen är bara en tanke bort

Jag träffar många, bl.a säljare och säljledare som lever med ett ständigt påslag av stress och en känsla av oro.

Tidigare idag så hade jag ett samtal med en kvinna där vi bl.a talade om detta.

Jag frågade henne vad hon vill känna istället.

Hon tittade ut på det vackra vårvädret. Jag vill kunna njuta av livet, fri från oro och jag vill släppa känslan av dåligt samvete som gör att jag stressar upp mig.

Idag är det måndag. Hennes dag har börjat på samma sätt som de senaste (minst) 10 åren. Negativa tankar, oro och ett påslag av stress. Ändå när hon gick och lade sig igår söndag, så var hon fast besluten att göra en förändring.

Även om vi alla vet att man genom att oroa sig inte kan åstadkomma något bra, så oroar sig ändå de allra flesta. Varför kan man fråga sig? För att vi är rädda. Vi identifierar oss med intellektet som hämtar kraft från det förflutna och projicerar sig själv in i en tänkt framtid och skapar rädsla.

Finns det något botemedel mot oro? Det finns inget annat botemedel än att vi börjar inse att vi inte är våra tankar och känslor. Vi är så mycket mer än så.

Vad som behövs är ett ögonblick av stillhet, där vi gör oss uppmärksamma på våra tankar och känslor, men utan att vi fäster vårt medvetande på dem. I stillheten finns ingen oro och inget dåligt samvete.

Förändringen är bara en tanke bort